laupäev, 20. märts 2010

mzungud mudas


oleme nyyd siin Bunyonyi j2rve 22res Uganda ja Rwanda piiril. K2isime t2na kohalikku pisikest lastekodu kylastamas, kus r2balaisse riietatud lapsed pandi meile tantsima ja laulma. Siis jalutusk2ik m2kke, mis v6ttis meid m6lemaid v6hmale ja hingeldama, sest viimased p2evad pole muud teinud kui ainult oma kollases veokis istunud, aknast v2lja vaadanud ning s88nud.

T2na 6nneks k88gitoimkonnas olema ei pea, saab natuke vabamalt v6tta ning blogi t2iendada. Homme suundume Rwandasse, kus k2ime ka Kigalis genotsiidimuuseumis ning 6htul tuleb keegi meile r22kima ajaloost. Esmasp2eval l2hevad teised gorillasid vaatama, me j22me maha ning peaks vist pesu pesema, sest viimased p2evad on olnud vihmased ning oleme yleni porised. K6ik riided, mis seljas on olnud on kas tolmused v6i l6kkehaisused ja jalad on nii porised, et neid h22 kyyrimise korral ka ei 6nnestu vist puhtaks saada. 6nneks oleme k6ik bussis yhed m22rdunud valged v2lismaalased, kelle viimase p2eva suurimaks tegevuseks on olnud aknast lastele lehvitamine ning turistidele kombekohaselt pildistamine.

Telk on olnud m2rg ning niiske ning magada on olnud suht jahe. Padusajus oleme pidanud ka telki kokku pakkima ning eile selle m2rja olevuse j2lle pysti ajama ja sinna magama minema, ja siis hakkas veel omakorda sadama...

internetiyhendus on siin ikka suht jama. Yritasime enne juba blogi t2iendada, kuid elekter l2ks 2ra, nii tuli meil paar tundi oodata. L2ksime ja istusime j2rve 22res ja nautisime vaadet ja vaikust, kuni kalda teiselt poolelt kostus hirmus seakisa. Vaatasime, et mis toimub ja n2gime, et 5 kohalikku 8-9 aastast poisikest tirisid siga n88ripidi vee poole, tagusid teist jalgadega ning andsid piitsa, mille peale siga tegi hirmsat l2rmi. L6puks 6nnestus siiski poistel siga vette lennutada, millele j2rgnes suur sulpsatus ja siga oligi kaelani vees. Seal oli aga veel suur eluvaim sees, kuid poisid otsustasid siga kuivanud palmi lehega taguda ja vee alla suruda. Siis saabus vaikus.... siit j2i 6hku rippuma kysimus kas siga oskab ujuda!?!?

ps. pruunid me veel pole, lausa nii valged, et kohalik laps pistis meid n2hes nutma.

siit ugandast t2naseks k6ik
mina olin triin
kadri istus k6rval

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar