kolmapäev, 10. märts 2010

sissejuhatuseks

Natuke siis selle reisi tagamaadest ja senisest asjaajamisest ka.

Kuigi esialgne soov oli meil kasutada ühistransporti ja kohapeal olles vaadata, et kust kuhu ja kuidas, siis peale asjasse süüvimist sai aja kokkuhoiu mõttes ja turvalisuse huvides otsustatud Keeniast Lõuna –Aafrika Vabariiki minna overland tuuriga, mis kindlasti vähendab põnevust, samas aga ka peavalu transpordi ja majutuse leidmise osas, kuid pakub suuremat kindlustunnet ning sätib meid paremini ajalistesse raamidesse.
Peale pikka kaalumist otsustasime OASIS Overlandi kasuks, kel pikk kogemus selliste tuuride korraldamisel ning kelle pakutud hind oli meile ka suht vastuvõetav.
Tegemist on siis 73 päeva pikkuse reisiga, ööbimistega enamasti telgis.
Kuidas asi kujuneb, kellega koos reisime ja kuidas päevad hakkavad välja nägema, selgub kohapeal.

Lõuna-Aafrikasse jõuame mai lõpuks, kust edasi liigume omal käel. Praeguse plaani kohaselt plaani meil aga pole :P mis tähendab, et vaatame kohapeal olles et kust kuhu ja millal liigume. Sellest aga juba kunagi hiljem. Tagasi oleme kodus pisikese peatusega Londonis juuli teises pooles, et siis pikast reisist puhata ja natuke varbaid Peipsi vees leotada.

Ahjaa, viisadest ka. Kuna Eesti on selline pisike ja tundmatu riigike, siis meiesugustele ränduritele kujuneb piiridelt viisa hankimine keeruliseks, kui mitte võimatuks, nii on passis enamus viisasid olemas, mida taotlesime eelnevalt Londonis elades.

Paar tähtsamat teadaannet ka!!!
Reisile võtame kaasa minu (Triinu) pisikese läpaka, millel paraku puuduvad täpitähed, nii tuleb nendeta läbi ajada ja meie järgnevaid postitusi lugedes need juurde mõelda.

Kuna me oleme blogitamise alal alles uued tulijad, ei garanteeri me omapoolset püsivat blogi täiendamist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar